Zsuzsi Wedding Decoration & Flowers

Időt teremtünk arra, hogy az ünnepek maradandó élménnyé váljanak!

Vintage esküvő

2015. július 01. 16:09 - Zsuzsi Wedding Decoration and Flowers

Többnyire minden menyasszony már kislányként elképzeli, tervezi jövendőbeli esküvőjét. De ha mégsem, akkor az esküvőszervezés megkezdése előtt érdemes eldönteni az esküvő stílusát. Cikkünkben az általunk képviselt stílust mutatjuk be.

untitled_design_12.jpg

 

 

11668076_10153413680988164_652795167_n.jpg






Vintage

Ez a szó magyarul talán nem sokat mond, de hat átfordítjuk retróra akkor talán többet mond, de leginkább békebelinek lehetne fordítani. Amerikában és nyugaton a vintage stílus az utóbbi időben nagyon közkedvelt lett, sok esküvőt szerveztek ennek a hangulatnak a szellemében.

A vintage a húszas évektől a hetvenes évekig élte virágkorát teljes pompájában, napjainkban, pedig az esküvők terén is kései reneszánszát élvezi. Nem pusztán könnyed viselet, mivel a klasszikus vonásokat helyezi előtérbe.

Mik a hozzávalók egy vintage esküvő megszervezésének?

És hogy mit jelent a vintage esküvő? Mindenkinek mást. A közös ezekben az esküvőkben egy szó: régies. Nem használnám a “régi” szót, hiszen a legtöbb esetben nem (csak) régiségek jelennek meg az esküvői dekorációban, hanem régies hangulatú kiegészítők…
Ha vintage esküvőről álmodunk, visszanyúlhatunk akár az 1700-as évekig, 1800-as évekig (Viktória-korabeli esküvő az angolszász országokban), de akár a múlt század második felére emlékeztető dekoráció is lehet vintage. Magyarországon a vintage esküvői stílus sok esetben provence-i hangulattal párosulnak a leginkább.

 

 

venue.jpg

Valami régi

Az bizonyos, hogy egy vintage esküvőhöz kell valami régi (vagy legalábbis régies – különben nem lenne vintage a neve). Itt gyakorlatilag bármit alkalmazhatunk, ami csak az eszünkbe jut: régi könyvek, régi böröndök, régi(nek tűnő) lámpások, régi fényképek (például befőttes üvegben – ld. fenn), díszes porcelánok (nem feltétlenül étkészletként, hanem kaspóként funkcionálva), klasszikus stílusú vázák (vagy ekként hasznosított egyéb üvegtárgyak), madárkalitkák (szinte minden vintage esküvőn megjelenik – szintén virágot tároló edényként persze), régiségként ható brossok (és ezt utánzó kiegészítők).

Dekor

A Vintage hangulatú esküvő lényege, a kifinomult részletekben rejlik, jellemző elemei a levendulában gazdag dekoráció, a század elejét megidéző patinás bútordarabok, mindez csipkével, virágokkal díszítve a lehető legelegánsabb stílusban. Az összkép azonban mégis letisztult, giccsektől mentes. Színek esetében pedig az olyan természetes árnyalatok dominálnak, mint a rózsaszín, a lila, a zöld, a fe11713523_10153413681178164_391351055_n.jpghér vagy a bézs.

A pasztellszínekhez illően a világos virágoktól egészen a mezei vadvirágokig minden kiválóan használható. Antik, vagy régi használati tárgyaink, új életre kelhetnek a dekoráció részeként. Egy régi bőrönd, egy zsíros bödön, vagy egy régi ingaóra emlékekkel tölti meg a díszítést.



Divat

Főként a menyasszonyi ruhában, de ugyanúgy a dekorációban is fontos a vintage stílus továbbvitele. Ez valójában egyet jelent a csipkével, ami szintén nagyon sokoldalúan felhasználható.

Egy jól megszervezett vintage esküvőn úgy érezheti magát az ember, mintha szeme láttára elevenedne meg a harmincas évek világa, vagy épp az ötvenes-hatvanas évek akkor merésznek számító, térd fölé érő viselete idéz fel rock and roll hangulatot.

11714495_10153413681103164_1508884341_n.jpg

Vintage virágok

Ha vintage esküvő, akkor főként a klasszikus, romantikus virágok jutnak eszembe – mindig fehér vagy más, halvány színben természetesen. A leggyakrabban alkalmazott vintage esküvői virágok a hortenzia, szellőrózsa, boglárka, napraforgó, pünkösdi rózsa, pink rózsa, lisianthus, tulipán.

Ételek

a31096aa06c856c0438bd26ffb2d05fa.jpg

A menü legyen egyszerű, ugyanakkor különleges, a vintage esküvőn semmiképp nem csévinges büféasztalon történik a tálalás. Az ételek dekorelemként is szolgálnak egyben, főleg falatkák, tapasok előre kikészítve szépséges dekorasztalokon.

Ha nyári melegben tartjuk az esküvőt, akkor mindenképpen gondoskodjunk hűsítőről: finom gyümölcsökkel ízesített limonádék nagy befőttes üvegekben, hűtött sör, finom koktélok, jégkrémek, szörpök, stb. Kedveskedhetünk a vendégeknek, kézműves süteményekkel, gyümölcs parféval, epres és málnás kosárkával, melyeket díszíthetünk vintage stílusú kis zászlókkal, feliratos táblácskákkal, címkékkel.

 

4eef208c7d8aa949b136a1bf25d75204.jpg


Szuper trendi lesz az apró falatkák kínálása, melyeket akár ehető virágokkal is lehet díszíteni. Ez egy nagyon jó ötlet, mivel így a vendégek egy sor érdekes ételt végig tudnak kóstolni, így bizonyosan sokáig fognak az esküvőtökről beszélni.


 

 

 

logo_nature.jpg

Tóth Zsuzsanna  
rendezvényszervező, dekoros, VintageChics

mobile: +3620-322-5353

site:  http://vintagechicseskuvok.eu/
info@vintagechicseskuvok.eu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vintagechics.blog.hu/api/trackback/id/tr767588506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása