Zsuzsi Wedding Decoration & Flowers

Időt teremtünk arra, hogy az ünnepek maradandó élménnyé váljanak!

Vintage menyasszonyi ruhák a 20. századból / Vintage gowns from the 20th century

2015. szeptember 10. 13:22 - Zsuzsi Wedding Decoration and Flowers

A 20. századi vintage menyasszonyi ruhakölteményekből szemezgettem ma nektek.
Today I collected nice vintage gowns for You from the twenty century.

 

1920-30-as évek /  from 1920-’30

A 20-as években, mely az egyik kedvenc időszakom az Art deco stíusjegyei jelentek meg az esküvőkön is, a ruhák díszítése geometrikus mintázattal, fémes, láncos aplikációkkal a Gatsby csillogást idézik.

The 1920’s era is my favorite with the glamorous gowns, shiny fabrics, beads, sequins, fringe, and tassels. These years main line was the “Art Deco” style, now we know as Gatsby glamour. The roaring 20s a time of prohibition, speakeasies and red hot jazz. An era renowned for its glamour, striking geometric shapes, and lavish ornamentation.


50-es évek / from the 50’s

Az 50-es években a nők többsége háziasszony volt. Alapvető elvárás volt velük szemben, hogy anyák, kiváló szakácsok és odaadó feleségek legyenek.
A háború után a nők már több figyelmet fordítottak a megjelenésükre és arra, hogy elbűvölőek legyenek. Vonzóak akartak lenni, konzervatív, de elegáns megjelenéssel.

A menyasszonyi ruhák készítésénél ekkor a nőies, csípőt, derékvonalat hangsúlyozó szabásvonal volt a jellemző. A homokóra vonal eléréséhez fűzőt használtak, emellett nagy divat volt a balerina hosszúság, mely esetében abroncsal megnövelték a szoknya méretét.

Az 50-es évek egyik legismertebb és legmeghatározóbb divattervezője Dior volt. Ruhái megihlették az egész divatvilágot. A kiegészítők is divatba jöttek. A kesztyű, kalapok, táska, gyöngyékszer az esküvői, és estélyi ruha elengedhetetlen kellékeivé vált.


Flattering and highly fashionable 1950’s dresses are top of the list for many of our brides. In the post-war period femininity was back, thanks to the work of Christian Dior! With tiny waists and full busts brides epitomised the hour glass figure.

Another feature of this era was the shorter ballerina length gown worn over voluminous underskirts.

The gowns were designed to be worn with a corset or girdle, and you'll probably need a full, long line corselette.

70-es évek / from the '70

 

A 70-es években a női divat-és ízlésvilág ismét nagyot változott. A nők munkát vállalták és hangsúlyozni akarták, hogy a munkájuk fontosabb, mint a külsejük.
A természetesség került előtérbe.

Az esküvői ruha stílusa követte a kor konzervatív ízlésvilágát. Kevésbé egyenes esküvői ruhákat viseltek, mint a 60-as években. A ruhákat a minimális díszítettség és az egyszerűség jellemezte. A csípő szabás ismét feljebb kerül, amit övvel, vagy egy külön szabott anyag darabbal hangsúlyoztak. Ez volt a leggyakoribb fazonú esküvői ruha abban az időben. A természetes hatású virág kiegészítő divatba jött.

In the ’70s after the second wave of feminism, woman started to work, and they would like to look like much more natural, so the wedding dresse’s stlye was more conservative, than on ’60s. The gowns was more simple, but sometimes bohemian, the waist line goes higher, they added an extra layer around the shoulders are.

8ea8e55f4be40e6dddda0b4b09a29337.jpg

Ez az ejtett vállú csipke ruha, jellemzi leginkább a korabeli természetes stílust.

Now I show you a floor-length gown, can be worn on or off the shoulder. An extra layer of lace flows over the top and around the back meeting at the elbows. Fitted at the waist and throughout the light bodice. Long flowing skirt with a stunning rounded-out extended train.

logo_nature.jpg

logo_nature.jpg

Tóth Zsuzsanna  
rendezvényszervező, dekoros, VintageChics

mobile: +3620-322-5353

site:  http://vintagechicseskuvok.eu/
info@vintagechicseskuvok.eu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vintagechics.blog.hu/api/trackback/id/tr957775194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása