Zsuzsi Wedding Decoration & Flowers

Időt teremtünk arra, hogy az ünnepek maradandó élménnyé váljanak!

Szervezz babaváró bulit: az ötletesség a lényeg!

2015. június 19. 10:52 - Zsuzsi Wedding Decoration and Flowers

Nálunk még csak most kezd egyre divatosabbá válni, de Amerikában már bevett szokás csajos összejövetellel köszönteni a születendő kisbabát. A babaváró buli remek szórakozást nyújthat nemcsak a vendégeknek, hanem az újdonsült kismamának is. Íme pár hasznos tipp, mellyel felejthetetlenné tehetsz egy babaváró bulit!

fbc9548f52bb027ebc6d28f83a2eb469.jpg  9ea90469b608913b25121a3ef939b825.jpg

Az USA-ban nincs terhesség babaváró buli nélkül. Az angolul „baby shower”-nek nevezett esemény kettős célt szolgál: egyrészt megadja minden kismamának a lehetőséget egy utolsó önfeledt partira a rá váró nehézségek előtt, másrészt pedig egyúttal begyűjthetik a szükséges babakelengyét, ugyanis egy köszöntő bulira senki nem érkezik üres kézzel.

Bár a babaváró buli amerikai hagyomány, semmi esetre sem „kötelező” minden tekintetben ezt a rendszert követni, bátran belevihetjük saját szokásainkat és újításainkat.

Útmutató babaváró szervezéséhez

Az időpontot érdemes gondos egyeztetéssel megválasztani, hogy mindenkinek (különösen családtagoknak, mint nagynéni, nagymama) jó legyen, mindenképp a baba születése előtti pár hétre essen.


mg_4839-a.jpg

A buli szervezésekor mindig egyeztessünk a kismamával, hogy mindenki szerepel-e a vendéglistán, akit ő is meg szeretett volna hívni! Elég kellemetlen szituáció alakulhat ki, ha épp egy kedvenc- általunk nem ismert- munkatársnő marad ki. Épp ezért legyünk óvatosak a meglepetés-partival is! Nem biztos, hogy a leendő anyuka épp egy ilyen meglepetésre vágyik ha gömbölyödő pocakja már terhesebb a hangulatingadozásokat már meg sem említve.

Ajándékozás

Talán épp az a plüssmaci lesz az újszülött baba kedvenc játéka, amit mi választottunk, vagy felcseperedve szeretettel fog gondolni ránk, amikor az általunk ajándékozott babanaplót lapozgatja. Akármit is választunk a játékoktól a praktikus tárgyakig, ne felejtsük el, hogy a kismama számára a legjobb szolgálatot az teheti, ha felajánljuk segítségünket a mindennapokban!

baba.jpg

A VintageChics kedvence mégis a felajánlott bébiszittelés – azaz, hogy az ismerősök bevállalnak egy hétvégét és vigyáznak a gyermekre, amíg az újdonsült szülők kicsit pihenhetnek, feltöltődhetnek. Szerintünk ez a legötletesebb (emelett legköltséghatékonyabb) ajándék és megfizethetetlen! 

Étel-ital a babavárón

A Szex és New York sorozat egy emlékezetes epizódjában a várandós Miranda nyomatékosan megkéri Charlotte barátnőjét, hogy felejtse el a miniszendvicseket a baba váró bulijára ő normális ételeket akar csirkével és salátával. Az etikett szerint Miranda nem szegett meg szabályt, ugyanis a szervezőnek szíve joga asztalhoz ülős, elegáns vacsorát rittyenteni – már ha a pénztárca engedi. A többség emellett mi is, mégis még mindig a desszert asztalra szavaz: szépséges sütikkel, tortácskákkal esetleg sós süteményekkel, mártogatósokkal.

untitled.jpg

Nagyobb problémát okozhat a „mit igyunk” kérdése. Egyes szabályok szerint semmi esetre se szolgáljunk fel alkoholt egy babavárón-tekintettel a kismamára, aki már nem önthet fel velünk a garatra. Megfelelő választás a limonádé, de nem ritkaság a cumi nélküli cumisüvegben felszolgált tej frissítőként. Más vélemények szerint azonban egy-egy margarita koktél vagy finom bor belefér a repertoárba, ha az eljövendő anyuka is egyetért ezzel, és ha a buli témakörébe is prímán beleillik.

Témák és játékok

Egy babaváró témakör nélkül is lehet hatalmas siker, ha például remek társaság jön össze, vagy ha a házigazda szuper játékokat csempész a forgatókönyvbe.
Egyik kedvenc játék a tapétafestő, melynek során a vendégek mind-mind rajzolnak valamit egy gigantikus tapétadarabra vagy szőnyegre, mely aztán a babaszobába kerül, és vele együtt minden kedves barátnő és családtag keze nyoma is. Egy másik változat szerint egy könyv jár körbe a partin, melybe mindenki beleírhat egy hasznos tanácsot a kismamának. Pl: „Mindig aludj, amikor a kicsi alszik!”. Vagy „Pihenj szülés előtt, amennyit csak bírsz!”. Egy amerikai anyuka is például egy ehhez hasonló könyvből merített erőt hajnali kettőkor, kisdedével a hintaszékben ülve, a következőket olvasva: „Gondolj arra, hogy ebben a pillanatban anyukák százai vannak fenn veled együtt!”

20efead25a425408288f71c693d49551.jpg

logo_nature.jpg

Tóth Zsuzsanna  
rendezvényszervező, dekoros, VintageChics

mobile: +3620-322-5353

site:  http://vintagechicseskuvok.eu/
info@vintagechicseskuvok.eu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vintagechics.blog.hu/api/trackback/id/tr657556592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása